Detail kurzu

ONLINE - Kolektívne vyjednávanie – kolektívne pracovnoprávne vzťahy

OTIDEA s.r.o.

Popis kurzu

Cieľom seminára je oboznámenie sa s tým, aké práva a povinnosti má v kolektívnych pracovných vzťahoch zamestnávateľ a aké práva a povinnosti  majú zástupcovia zamestnancov.

 

Obsah kurzu

Ústava SR garantuje všetkým občanom právo sa slobodne združovať na ochranu svojich hospodárskych a sociálnych záujmov a garantuje aj zamestnancom právo na kolektívne vyjednávanie. V procese kolektívneho vyjednávania zamestnancov zastupujú ich zástupcovia.

Analyzujeme si špecifickú legislatívnu úpravu kolektívnych pracovnoprávnych vzťahov, popíšeme samotný priebeh kolektívneho vyjednávania i jeho špecifiká v podnikateľskej sfére i vo verejnej a štátnej správe. Na konkrétnych prípadoch odprezentujeme body (pracovné podmienky, benefity pre zamestnancov)  o ktorých je možné viesť kolektívne vyjednávanie. Analyzujeme si platné kolektívne zmluvy vrátane odporúčaní na ich úpravu či doplnenie.

Cieľová skupina

určené pre všetkých štátnych zamestnancov, osobitne pracovníkom osobných úradov a vedúcim zamestnancom a personalistom, zamestnancom a všetci, ktorí majú o problematiku záujem
Certifikát Potvrdenie účasti na seminári Poznámka k cene

V cene je zahrnuté organizačné a technické zabezpečenie, náklady lektora, materiály pre účastníkov, online platforma

Hodnotenie




Organizátor