Detail kurzu

Ako mať firemné financie pod kontrolou

Grantexpert s. r. o.

Popis kurzu

V sérii štyroch webinárov vám prakticky a len s nevyhnutným minimom teórie vysvetľujeme, čo s čím vo svete riadenia financií vo firme súvisí, ako sú financie prepojené s vaším biznisom a účtovníctvom. Povieme si, čo sú kľúčové parametre, ktoré je potrebné sledovať, aby vám nič neuniklo.

Obsah kurzu

1. Najčastejšie problémy malých a stredných firiem, ako ich poznáme z praxe

Na webinári si pomocou príkladov z reálneho života predstavujeme najčastejšie problémy, ktoré vznikajú v malých a stredných firmách a majú príčiny v nedostatočne riadených financiách.

2. Ako dosiahnuť a plánovať zisk

Na webinári sa dozviete, v akej štruktúre správne evidovať náklady a výnosy. Ďalej si predstavíme, ako prispôsobiť účtovníctvo tomu, aby bolo možne robiť pre manažment efektívny reporting. Ďalšími témami sú tvorba plánu a následné sledovanie skutočnosti a projektovania vývoja financií pre rastúcu firmu.

3. Udržateľný cash-flow

Na webinári sa zaoberáme analýzou cash-flow pomocou externých a interných dát. Ukážeme vám, ako výkazy, use-casey a benchmarking môžu prispieť k lepšiemu pochopeniu cash-flow a jeho riadeniu vo firme. S pomocou nástroja Validy vám predstavíme výhody sledovania týchto ukazovateľov na celkovej úrovni spoločnosti. Okrem toho sa dozviete, prečo zisk automaticky neznamená pozitívny cash-flow.

4. Ako financovať rozvoj firmy

Zabezpečenie vhodnej formy financovania rozvoja firmy je kľúčovým aspektom úspešného podnikania. Tento webinár vám poskytne prehľad rôznych možností financovania, ktoré sú dostupné pre firmy v rôznych fázach ich životného cyklu. Prezentácia sa zameriava na praktické informácie a rady, ktoré vám pomôžu získať bankové financovanie.

  Komu sú primárne webináre určené:
  • Ak ste vlastník firmy, získané vedomosti vám pomôžu lepšie rozhodovať, včas identifikovať potenciálny problém, korigovať podnikanie smerom k vyšším ziskom.
  • Ak ste účtovník, poznatky z webinárov vám umožnia, aby ste vedeli svojim klientom ponúknuť služby a rady s väčšou pridanou hodnotou, nad rámec bežného účtovania.
  • Ak ste finančný riaditeľ,
  • Ak ste manažér zodpovedný za finančné plánovanie a analýzu.
Lektori Renáta Kiselicová

Renáta položila základy dnešnej spoločnosti Centire ešte v polovici 90-tych počas štúdia na Fakulte manažmentu UK. Má bohaté skúsenosti v oblasti finančného manažmentu a kontrolingu, viedla viaceré projekty znižovania nákladov v stredných a veľkých firmách.

Vo verejnom aj súkromnom sektore odborne riadila projekty zamerané na optimalizáciu nákladov a procesov. Expertne vedie tím portálu Valida.

Marek Uhlíř

Marek v súčasnosti pôsobí ako konzultant. Venuje sa najmä oblasti strategického a operatívneho plánovania s nadväznosťou na reporting a najmä kontroling. Využíva pri tom získané skúsenosti nadobudnuté v oblasti chemického priemyslu, potravinárstva a poľnohospodárstva, ale aj na projektoch optimalizácie v oblasti služieb v súkromnej ako aj v štátnej správe.

Marek je orientovaný na efektívne využívanie zdrojov a je zástancom myšlienky, že každý manažér musí byť vo svojej podstate aj kontroler. A kontroling vyžaduje mať prehľad a najmä relevantné údaje o procesoch vo firme.

Martin Kračinovský

Martin má viac ako 15 ročnú odbornú a manažérsku prax v bankovom sektore. Prešiel si juniorskými a seniorskými pozíciami finančného analytika v oblasti manažmentu kreditného rizika, viedol tím finančných analytikov v jednej z TOP3 komerčných bánk na Slovensku a aktuálne je zodpovedný za manažment kreditného rizika v štátnej Slovenskej záručnej a rozvojovej banke. Zároveň sa vo voľnom čase aktívne angažuje aj v neziskovom sektore ako predseda predstavenstva Asociácie firemných finančných analytikov s ušľachtilým poslaním zvýšenia povedomia a edukácie ľudí v oblasti korporátnych financií a finančných analýz na Slovensku.

Martin Kubiš

Martin počas 25 ročnej kariéry absolvoval desiatky projektov v oblasti financií, poradenstva, implementácie zmien v nadnárodných ako aj lokálnych spoločnostiach. Jeho kariéra pokrýva zakladanie a nastavovanie finančných oddelení v rôznych sektoroch vrátane zdravotníctva. Zastával funkcie interim manažéra, venoval sa start-upom ako aj podnikom v kríze. Bol súčasťou rôznych transformácií ako napríklad rozdelenie spoločnosti Hewlett Packard. Je špecialistom na účtovné závierky a management reporting, big data, controlling a implementácie rôznych nákladových ako aj výnosových systémov a iných finančných funkcií. V rámci svojho pôsobenia v Deloitte Martin založil na Slovensku CFO platformu a organizoval množstvo podujatí pre finančných profesionálov s cieľom zdieľania najlepších skúseností.

Marek Psota

Marek sa pohybuje v oblasti podnikových financií, finančného manažmentu a kontrolingu viac ako 12 rokov. Po dlhoročnom pôsobení v korporátnom prostredí na Slovensku a vo Fínsku a kratšej skúsenosti vo svete startupov založil poradenskú spoločnosť Finpower s.r.o., ktorá pomáha firmám lepšie pochopiť ich finančné dáta a využívať ich vo svoj prospech. Okrem toho pomáha firmám zlepšovať fungovanie ich finančných oddelení, nastavovať a optimalizovať procesy a automatizovať rutinné činnosti na finančných oddeleniach.

Cena webinárov z archívu

Cena s DPH: ZDARMA

Cieľová skupina

  • Ak ste vlastník firmy, získané vedomosti vám pomôžu lepšie rozhodovať, včas identifikovať potenciálny problém, korigovať podnikanie smerom k vyšším ziskom.
  • Ak ste účtovník, poznatky z webinárov vám umožnia, aby ste vedeli svojim klientom ponúknuť služby a rady s väčšou pridanou hodnotou, nad rámec bežného účtovania.
  • Ak ste finančný riaditeľ,
  • Ak ste manažér zodpovedný za finančné plánovanie a analýzu.
Hodnotenie




Organizátor