Detail kurzu

Nákladový controlling - prakticky alebo od zdroja dát cez nákladový controlling, krycie príspevky, manažérske výsledovky ku kalkuláciam - 2 dňový kurz

MENTIS s.r.o.

Popis kurzu

Cieľom seminára je zdokonaliť zručnosti účastníkov o praktické riešenie systému nákladového controllingu. Cieľom vzdelávanie je porozumieť tvorbe zdrojov dát pre nákladový controlling v nadväznosti na tvorbu a fungovanie samotného systému nákladového controllingu a interpretáciu výsledkov. Všetko prakticky na základnom zdroji dát hlavnej knihy firmy. Cieľom je naučiť účastníkov nielen tvoriť nákladový controlling, ale aj porozumieť jeho väzbám a rôznym interpretáciám výsledkov. Vychádzame z toho, že nie je dôležité poznať len aktuálny stav, ale vedieť ho aj plánovať a preto osobitná časť je venovaná tvorbe rozpočtov a tvorbe stredísk pre potreby manažérskeho riadenia na báze manažérskych výsledoviek. Po absolvovaní seminára budú účastníci schopní vytvoriť si nielen vlastný systém nákladového controllingu, ale budú ho vedieť aplikovať v rôznych typoch spoločností podľa rôznych požiadaviek manažmentu organizácie. Seminár je svojim obsahom jedinečný a má v seba dlhoročné know-how lektora, ktorý ho získal viac než 30 ročnou.

Obsah kurzu

  • Analýza zdrojov dát a tvorba vstupov pre nákladový controlling.
  • Vytvorenie rozpočtového systému podniku vo väzba na výsledky podniku.
  • Vytvorenie controllingu rozpočtu založeného na druhovom členení účtov a interpretácia výsledkov.
  • Manažérske sledovanie výsledkov podniku na báze krycieho príspevku a fixných a variabilných nákladov na úrovni EBITDA, EBIT a EAT.
  • Zostavenie a analýza bodu zvratu mnohoproduktovej štruktúry.
  • Vytvorenie systému kalkulácií úplných nákladov.
  • Systém Activity Based Costing – procesné riadenie nákladov.

Cieľová skupina

Kurz je určený pre controllérov, majiteľov podnikov, TOP manažment, manažérov na stredných pozíciách,   a ostatných pracovníkov, ktorých chcú efektívne riadiť ziskovosť a optimalizovať náklady. Určený je tiež všetkým záujemcom, ktorí chcú efektívne ovplyvňovať budúcnosť a poznať postupy analyzovania a interpretovania výsledkov v manažérskej praxi už v procese plánovania.
Certifikát Certifikát za účasť na školení Poznámka k cene

V cene školenia sú pracovné materiály, certifikát.

Hodnotenie




Organizátor