Detail kurzu
„Nové technológie prípravy pokrmov a výživa stravníkov v zariadeniach spoločného stravovania“
AT CONSULT spol.s r.o.
Popis kurzu
Absolventi školenia získajú nové informácie a osvoja si možnosti pre zavedenie nových technológií prípravy pokrmov, so zachovaním výživových hodnôt a zvýšením kvality vyrobeného pokrmu. Školenie ponúka spoznať technologické postupy zo zahraničia a rozšíriť tak možnosti v gastro zariadeniach. Cieľom je taktiež nastaviť jednotlivé kroky tak, aby sa eliminovalo zdravotné riziko pri využívaní nových postupov.
Obsah kurzu
- Správna výživa stravníkov v uzavretých tipoch zariadení spoločného stravovania.
- Obezita – novodobá výzva pre zariadenia poskytujúce verejné stravovanie.
- Správna výrobná prax a HACCP pri zavádzaní nových technológií prípravy pokrmov.
- Analýza nebezpečenstiev pri príprave pokrmov novými metódami, vlastná kontrola a zmena v prevádzkovaní.
- Príprava pokrmov metódou „Sous Vide“.
- Varenie na pare – návrat k zdravému vareniu.
- RAW pokrmy a ich využitie v gastro zariadeniach.
Cieľová skupina
Pracovníci v gastro zariadeniach (reštauračná sieť), v zariadeniach spoločného stravovania uzavretého tipu (domy sociálnych služieb, domovy dôchodcov, školské zariadenia a pod.).
Hodnotenie
Organizátor
Podobné kurzy
podľa názvu a lokality