Detail kurzu
Kuchár - kuchárka
Mgr. Izabela Sýkorová - BEAUTY SCHOOL
Popis kurzu
Absolvent bude mať komplex odborných poznatkov a zručností nevyhnutných k výkonu povolania kuchára a čašníka
// Uvedený kurz neporiadame cez Urady práce //
Cieľom je naučiť absolventov aplikovať v praxi:
- ekonomiku a organizáciu reštauračného stravovania
- psychológiu obsluhy a predaja
- hospodárske výpočty prípravy jedál
- najnovšie poznatky o výžive
- technologické postupy prípravy jedál
- zásady obsluhy a stolovania
- základné poznatky z etikety, spôsoby jednania, správania a vystupovania
Obsah kurzu
Učebný plán: Ekonomika a organizácia reštauračného stravovania Zariadenie a vybavenie prevádzkární Hospodárske výpočty Potraviny a zásady správnej výživy Psychológia obsluhy a predaja Technológia prípravy jedál Stolovanie Záverečná skúška
Cieľová skupina
- záujemcovia (zamestnaní alebo nezamestnaní), ktorí sa chcú uplatniť v profesii kuchár alebo čašník
- záujemcovia o rozšírenie kvalifikácie v danom odbore
- pre tých, ktorí chcú začať podnikať ako SZČO v reštauračných a pohostinských službách, v cestovnom ruchu a turizme
Certifikát
Certifikát platný v Európskej únii.