Detail kurzu

Baristický kurz

Coffia s.r.o.

Popis kurzu

Intenzívny baristický kurz zameraný na alternatívne metódy a espresso s výberovou kávou priamo v pražiarni COFFIA s SCA certifikovaným lektorom. 

Obsah kurzu

Študenti sa počas 7 hodín dozvedia najmä:

  • Čo je to výberová káva
  • Aké sú spracovania kávy a ich vplyv na chuť
  • Aký vplyv na chuť majú rôzne spôsoby praženia
  • Aká voda je vhodná pre kávu a pre čo
  • Aké vône a chute je možné v káve identifikovať s praktickým ukážkami Le Nez du Cafe. 
  • Naučia sa prakticky pripravovať a ochutnávať kávu alternatívnym spôsobom (V60) a dozvedia sa aj o ďalších prípravách
  • Naučia sa pripravovať espresso. Naučia sa a ochutnajú, ktoré faktory majú vplyv na chuť espressa. Naučia sa s týmito faktormi pracovať a meniť ich. 
  • Preberieme na espresse založené nápoje.
  • Vyskúšajú si základy latte artu.
  • Naučia sa a vyskúšajú si ako správne čistiť mlynčeky a kávovar.

Na záver kurzu, po praktických skúškach, obdrží nový barista certifikát.

Na kurze používame špičkové technológie Victoria Arduino, Decent Espresso, Mahlkoening, Fellow, Hario atd…

Cieľová skupina

Profesionáli z gastro, ale aj kávový nadšenci hladajúci najvyššiu kvalitu.  Počet účastníkov kurzu max 2. - zaručuje že technológie sú študentovi k dispozícii neobmedzene. 
Certifikát Baristický certifikát v slovenčine a angličtine
Hodnotenie




Organizátor