Detail kurzu
Baristický kurz
Coffia s.r.o.
Popis kurzu
Intenzívny baristický kurz zameraný na alternatívne metódy a espresso s výberovou kávou priamo v pražiarni COFFIA s SCA certifikovaným lektorom.
Obsah kurzu
Študenti sa počas 7 hodín dozvedia najmä:
- Čo je to výberová káva
- Aké sú spracovania kávy a ich vplyv na chuť
- Aký vplyv na chuť majú rôzne spôsoby praženia
- Aká voda je vhodná pre kávu a pre čo
- Aké vône a chute je možné v káve identifikovať s praktickým ukážkami Le Nez du Cafe.
- Naučia sa prakticky pripravovať a ochutnávať kávu alternatívnym spôsobom (V60) a dozvedia sa aj o ďalších prípravách
- Naučia sa pripravovať espresso. Naučia sa a ochutnajú, ktoré faktory majú vplyv na chuť espressa. Naučia sa s týmito faktormi pracovať a meniť ich.
- Preberieme na espresse založené nápoje.
- Vyskúšajú si základy latte artu.
- Naučia sa a vyskúšajú si ako správne čistiť mlynčeky a kávovar.
Na záver kurzu, po praktických skúškach, obdrží nový barista certifikát.
Na kurze používame špičkové technológie Victoria Arduino, Decent Espresso, Mahlkoening, Fellow, Hario atd…
Cieľová skupina
Profesionáli z gastro, ale aj kávový nadšenci hladajúci najvyššiu kvalitu. Počet účastníkov kurzu max 2. - zaručuje že technológie sú študentovi k dispozícii neobmedzene.
Certifikát
Baristický certifikát v slovenčine a angličtine
Hodnotenie
Organizátor
Podobné kurzy
podľa názvu a lokality