Detail kurzu

BRATISLAVA - PROTOKOL II – Pracovný obed – tréning na mieste – v cene obed

OTIDEA s.r.o.

Popis kurzu

Zámer

zvyšovanie kultúry pracovného života pri vytváraní dlhodobých efektívnych pracovných vzťahov s interným i externými klientmi., rozvoj sociálnych zručností, sebarozvoj

Cieľ

Po skončení budú účastníci poznať zmysel a význam organizovania pracovných obedov s klientmi., budú poznať štandardný priebeh pracovného dvojchodového obeda, vyskúšajú si jednotlivé sekvencie stolovania, servírovania vybraných druhov jedál a nápojov. Oboznámia sa s témami spoločenskej konverzácie pri stolovaní s cieľom byť dobrým spoločníkom. 

Obsah kurzu

Formy a metódy práce:

tréning na mieste, krátke teoretické vstupy, riadená diskusia, modelovanie situácií, sociálne učenie, masívna spätná väzba

Účastníci budú mať k dispozícii podporný pracovný manuál v rozsahu min 5 normo-strán.

 

Rámcový obsah

Príprava pracovného obeda

prípravný tím a jeho úloha, pozvánky, menovky, vizitky, menu, image – oblečenie

priebeh časový rozsah obeda, usadenie, prípitky-príprava podkladu

uvítanie hostiteľom, rozlúčenie s hosťami

práca v malých skupinách, sociálne učenie  a spätná väzba

Pracovný obed, priebeh

Nácvik vítania hostí, usadenie podľa rozmiestnenie hostí (tabuľa) aperitív pred samotným obedom mimo stola : kto podáva, ako a čo

pracovný obed – nastretie, stolovanie - zásady, želanie dobrej chuti = kto to hovorí. Obrúsky a servítky.

Dva hlavné chody – príbory, odkladanie príborov, prekladacie príbory,

ako sa jedia vybrané druhy pokrmov: hydina a jej kosti, homár, ústrice, špargľa, kukurica, redkvička, šalát, kompót, jablká, hrušky, hrozno, banán, melón, ananás, pomaranč, cukríka a bonbóny,

nápoje, nelievanie, typy pohárov, držanie pohárov

dezerty a múčniky po jedle

prípitky, až po dezerte

syr a ovocie

cigary, cigarety

digestiv

debarasovanie zo stola

oblečenie a imaga

platenie

Cieľová skupina

manažéri, zamestnanci a všetci ktorých táto problematika zaujíma
Certifikát Potvrdenie o účasti Poznámka k cene

V cene je zahrnuté organizačné a technické zabezpečenie, náklady lektora, materiály pre účastníkov, občerstvenie behom dňa, teplé a studené nápoje, skvelá káva z kávovaru, obed v reštaurácii

Hodnotenie




Organizátor