Detail kurzu
BRATISLAVA - PROTOKOL II – Pracovný obed – tréning na mieste – v cene obed
OTIDEA s.r.o.
Popis kurzu
Zámer
zvyšovanie kultúry pracovného života pri vytváraní dlhodobých efektívnych pracovných vzťahov s interným i externými klientmi., rozvoj sociálnych zručností, sebarozvoj
Cieľ
Po skončení budú účastníci poznať zmysel a význam organizovania pracovných obedov s klientmi., budú poznať štandardný priebeh pracovného dvojchodového obeda, vyskúšajú si jednotlivé sekvencie stolovania, servírovania vybraných druhov jedál a nápojov. Oboznámia sa s témami spoločenskej konverzácie pri stolovaní s cieľom byť dobrým spoločníkom.
Obsah kurzu
Formy a metódy práce:
tréning na mieste, krátke teoretické vstupy, riadená diskusia, modelovanie situácií, sociálne učenie, masívna spätná väzba
Účastníci budú mať k dispozícii podporný pracovný manuál v rozsahu min 5 normo-strán.
Rámcový obsah
Príprava pracovného obeda
prípravný tím a jeho úloha, pozvánky, menovky, vizitky, menu, image – oblečenie
priebeh časový rozsah obeda, usadenie, prípitky-príprava podkladu
uvítanie hostiteľom, rozlúčenie s hosťami
práca v malých skupinách, sociálne učenie a spätná väzba
Pracovný obed, priebeh
Nácvik vítania hostí, usadenie podľa rozmiestnenie hostí (tabuľa) aperitív pred samotným obedom mimo stola : kto podáva, ako a čo
pracovný obed – nastretie, stolovanie - zásady, želanie dobrej chuti = kto to hovorí. Obrúsky a servítky.
Dva hlavné chody – príbory, odkladanie príborov, prekladacie príbory,
ako sa jedia vybrané druhy pokrmov: hydina a jej kosti, homár, ústrice, špargľa, kukurica, redkvička, šalát, kompót, jablká, hrušky, hrozno, banán, melón, ananás, pomaranč, cukríka a bonbóny,
nápoje, nelievanie, typy pohárov, držanie pohárov
dezerty a múčniky po jedle
prípitky, až po dezerte
syr a ovocie
cigary, cigarety
digestiv
debarasovanie zo stola
oblečenie a imaga
platenie
Cieľová skupina
manažéri, zamestnanci a všetci ktorých táto problematika zaujímaV cene je zahrnuté organizačné a technické zabezpečenie, náklady lektora, materiály pre účastníkov, občerstvenie behom dňa, teplé a studené nápoje, skvelá káva z kávovaru, obed v reštaurácii
Hodnotenie
Organizátor
Podobné kurzy
podľa názvu a lokality