Detail kurzu

Lean Management III - Shopfloor Management

FBE Bratislava s.r.o.

Popis kurzu

Na praktických príkladoch z výrobných firiem predstaviť a vyskúšať si metódy riadenia procesov vo výrobných prevádzkach s využitím vizualizačných tabúľ, stretnutí tímu k popísaniu problémov,analýze ich príčin a hľadaniu riešení, ktoré vedú k odstráneniu plytvaní a zlepšovaniu kvality procesu.

Obsah kurzu

Úvod do Shopfloor Managementu

  • Čo je to Shopfloor management, kedy ho firmy začínajú aplikovať?
  • Čo sme sa naučili? Skúsenosti z praktickej aplikácie vo firmách.

Vizualizácia a pravidelné riešenie problémov priamo v prevádzke

  • Zaznamenanie problémov vo výrobe. Paretová analýza.
  • Riešenie problémov pomocou A3.
  • Odstránenie koreňovej príčiny namiesto potláčania symptómov.
  • Sledovanie efektívnosti nápravných opatrení.

Krúžky kvality/Quality Circles

  • Špeciálne postavenie(ne)kva­lity pri riešení problémov.
  • Ciele krúžkov kvality, náplň stretnutí a podnety na riešenie.
  • Postupy a metódy využívané pri krúžkoch kvality (Ishikawa,5 Why…).
  • Katalóg chýb a premenlivosť procesov.

Gemba

  • Čo je to Gemba a kto ju vykonáva.Priebeh Gemba.
  • Na čo sa zamerať.Výsledky a výstupy z Gemba.

Eskalácia problémov

  • Ako,kedy a komu eskalovať problémy?
  • Organizačná štruktúra pre eskaláciu problémov.
  • Návrat na úroveň shopfloor.

Kaizen a neustále zlepšovanie

  • Metodika „Kaizen“. Iné modely neustáleho zlepšovania.
  • Tabule pre Kaizen a neustále zlepšovanie.
  • Formálna stránka zlepšovania (autorské práva,odmeny a motivácia).

Kurz je akreditovaný Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky.

Cieľová skupina

Kurz je určený pre vedúcich a ostatných pracovníkov vo výrobných prevádzkach.

Certifikát Certifikát o absolvovaní kurzu
Hodnotenie




Organizátor